Zijn glashekken iets voor jouw balkon?

Een balkon heeft een omheining nodig en glashekken zijn een van de opties die je hiervoor kunt kiezen. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden, je kunt ook kiezen voor een lamellenhek, plankhek of spijlhek. Alle varianten hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Maar voor veel mensen zullen glashekken uiteindelijk bovenaan hun lijstje komen te staan als ze een afweging maken tussen de diverse opties. Hebben jullie nieuwe bescherming om het balkon nodig? Zet dan eens de plus- en minpunten van de diverse varianten op een rijtje en kijk wat voor jou bovenaan komt te staan!

Voordelen glashekken

Zoals gezegd zijn er veel verschillende opties als je een omheining zoekt voor je balkon. Duidelijk is in ieder geval dat er iets om balkons heen moet zitten, of je nu kiest voor glashekken of andere hekken. Is er geen omheining, dan zou dit heel gevaarlijke situaties opleveren. Je zou dan immers zomaar naar beneden kunnen vallen. Hoe voorzichtig je ook doet, je kunt altijd struikelen. En met kinderen en huisdieren is het natuurlijk helemaal oppassen. Die laatste zijn ook meteen een reden dat glashekken zo populair zijn. Lamelhekken, plankhekken of spijlhekken hebben allemaal openingen tussen de planken of spijlen. Hoe klein ze ook zijn, dat kan natuurlijk een keer fout gaan. Een huisdier kan er immers zo tussendoor gaan en zelfs een klein kind zou er tussendoor kunnen passen. Het voordeel met een glashek is dat deze volledig afgesloten is. Zo hoef je dus absoluut niet bang te zijn dat er iemand tussendoor kan vallen. Het is wat dat betreft dus een veiligere keus dan de andere omheiningen. Doordat glashekken helemaal gesloten zijn, kan er ook geen wind door komen. Dit kan op koudere dagen een voordeel zijn. Het is dan eerder warm genoeg om buiten te zitten. Maar op warme zomerdagen heb je op deze manier ook niet snel een verkoelend briesje op je balkon.

Uitzicht

Een ander voordeel van glashekken is dat je hiermee je uitzicht behoudt. Je kunt gewoon uitkijken over de hele omgeving, ook als je op je stoel gaat zitten. Je wordt op geen enkele manier in je zicht belemmerd. Ook wordt er zo op geen enkele manier licht tegen gehouden, waardoor je volop plantjes op je balkon kunt kweken. Er zitten dus verschillende voordelen aan deze balkonomheining:

  • hoge veiligheid doordat het helemaal dicht is
  • uitzicht blijft behouden
  • volop licht op je balkon

Als je de benaming glashekken hoort, dan ga je er eigenlijk vanuit dat ze voor het grootste gedeelte van glas gemaakt zijn. Dat kan ook zeker zo zijn, maar er zijn ook varianten waarbij de platen gemaakt zijn van trespa, steni, acrylaat of kunststof. Dat geeft hetzelfde effect, dus voor de uitstraling maakt het eigenlijk niet zoveel uit welk materiaal er gekozen wordt. Voor de uitstraling zijn de profielen van belang, de kleur en de vorm hiervan. Donkere en vierkante profielen geven een heel ander effect dan bijvoorbeeld ronde witte exemplaren. Heb jij interesse in glashekken en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Ga dan naar J & B Almelo, de specialist op het gebied van balkonhekken.