Wist je dat je je vaarbewijs ook gewoon online kunt halen?

Je wilt een bootje aanschaffen om leuke pleziertochtjes te maken met je gezin, maar dan heb je natuurlijk wel een vaarbewijs nodig. In veel gevallen is het Vaar bewijs 1 voldoende, maar soms heb je het vaar bewijs 2 nodig. Op de website van watersportcursussen.nl kun je lezen wat je met welk bewijs kunt en waar je het voor nodig hebt. Op diezelfde website kun je ook gelijk de cursussen aanschaffen om deze vaarbewijzen te halen. Dit betreffen allemaal zelfstudie cursussen die je online doet. Je krijgt er overigens wel gratis een lesboek bij wat je via de post wordt toegestuurd. Met behulp van dit lesboek kun je je de stof eigen maken, maar je kunt ook online oefenen met de stof. Met de vaarbewijs app namelijk. Deze zit gratis bij het pakket om dit bewijs te halen, en daarmee kun je onbeperkt de examens oefenen. Super handig voor iedereen die zijn kennis alvast wil testen en net zo lang wil oefenen tot hij zeker weet dat hij slaagt tijdens het echte examen. De app werkt op alle apparaten en besturingssystemen (iPhone of Android, op tablet, laptop en PC) en bevat veel filmpjes, foto’s en plaatjes die de lesstof verduidelijken. Met behulp van de proefexamens kun je je kennis over het vaarbewijs testen, en met behulp van de uitslag weet je precies welke lesstof je nog eens moet bestuderen. Wat heel prettig is aan deze app is dat hij een voorleesfunctie heeft. Ook dyslectici kunnen er dus gebruik van maken en op deze manier hun vaarbewijzen halen.

Waar ga je op examen voor je vaarbewijs?

Het examen voor je vaarbewijs doe je niet via Watersportcurssussen.nl maar uiteraard bij het CBR. Je cursus bij watersportcursussen.nl geef je echter wel een garantie dat je slaagt. Met de handige app kun je namelijk de examens oefenen, en als je alle vragen minimaal 1 keer correct hebt beantwoord dan mag je op voor je daadwerkelijke examen. Je krijgt dan namelijk een certificaat van deelname, waarmee je bij het CBR op examen mag voor je vaarbewijs. Als je onverhoopt toch niet slaagt dan betaalt watersportcursussen.nl jouw examengeld helemaal terug. Toch prettig of niet? Zo’n ingebouwde garantie. Als je dus naar een voordelige en prettige manier zoekt om jouw beide vaarbewijzen te halen kun je dus het beste even op hun website kijken. Want niet alleen bieden ze deze 100% slaaggarantie, maar je krijgt er dus ook nog het lesboek bij, wat je altijd op een later moment nog kunt inzien als je vragen hebt.

Wel vaar bewijs heb je nodig, 1 of 2?

Nu je besloten hebt je vaarbewijs te halen wil je natuurlijk weten of je voldoende hebt aan bewijs 1 of dat js ook 2 nodig hebt. Met vaar bewijs 1 kun je varen op kleine binnenwateren, zoals:

  • Rivieren
  • Meren
  • Plassen

Als je wilt varen op ruimere wateren, zoals de Wadden, de Westerschelde of het Ijsselmeer dan heb je vaarbewijs 2 nodig. Je kunt deze het beste tegelijk met bewijs 1 halen, want dit scheelt je in de prijs. watersportcursussen.nl biedt namelijk een korting aan als je bewijs 1 en 2 tegelijk haalt. Kijk voor meer informatie even op hun website. Daar zie je precies wat het allemaal kost en wat de cursussen inhouden. Veel vaarplezier gewenst!

Lees meer…