Waar laat je een Perzisch tapijt reinigen?

Als je in het bezig bent van een heus, origineel Perzisch tapijt dan weet je hoe kostbaar zo’n exemplaar is. Als je een ongelukje hebt gehad, bijvoorbeeld door er een glas drinken, soep of iets anders overheen te laten vallen, weet je ook dat je dit beter niet door simpelweg te gaan schrobben schoon kunt maken. Een echt Perzisch tapijt reinigen laat je beter over aan een echte vakman. Iemand die verstand heeft van hoe je dit het beste doet en hoe je dus het tapijt niet beschadigt, zoals die van Cinco Tapijt- en Meubelreiniging. Je denkt misschien dat zo’n Perzisch tapijt niet gauw beschadigt, maar het grootste risico is kleurdoorloop. Dit is weliswaar geen letterlijke beschadiging, maar wel ontzettend zonde voor het design van het tapijt en dus kun je het in feite als een beschadiging van het ontwerp zien. Kleurdoorloop gebeurt sneller dan je denkt en dus is het verstandig om de klus van een Perzisch tapijt reiningen over te laten aan de vakman. Bij Cinco Tapijt- en meubelreiniging weten ze alles van stoffen, of ze nu bedrukt, geknoopt of geweven zijn. Ze weten precies welke zeep ze op welk materiaal ze kunnen gebruiken en waarom, en met welke techniek ze uw Perzisch tapijt kunnen reinigen met het beste resultaat. U wilt immers alleen het allerbeste voor uw dure tapijt, anders had u wel een goedkoper exemplaar gekocht. 

Perzisch tapijt reinigen bij een specialist

Echte, handgeknoopte Perzische tapijten zijn ontzettend kostbaar en dus is het dus heel onverstandig om ze zelf te proberen schoon te maken na een ongelukje. Een Perzisch tapijt reinigen vereist de nodige aandacht en kennis van het materiaal. Je moet bijvoorbeeld de volgende aspecten goed in de gaten houden:

  • Hoe het tapijt geknoopt is
  • Welke materialen gebruikt zijn
  • Hoe de constructie van het tapijt is

Aan de hand van bovenstaande zaken besluit je welke techniek je gaat gebruiken, welke temperatuur het tapijt kan hebben en bovendien welk type zeep je kunt toepassen. Zoals je ziet is een echt Perzisch tapijt reinigen lastiger dan je denkt omdat je met zoveel aspecten rekening dient te houden. Schakel dus altijd een vakman in en ga niet zelf aan de slag! 

De service van Cinco Tapijt- en Meubelreiniging

Uw Perzisch tapijt laten reinigen doet u natuurlijk bij Cinco Tapijt- en Meubelreiniging, via vloerkleedreinigen.com. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in het reinigen van allerhande stoffen, of het nu kleden, tapijten of andere meubels zoals bankstellen of stoelen betreft. Ze maken namelijk ook geregeld hele banken schoon, doorgaans duurdere exemplaren met prachtige stoffen. Het zijn vaak meubels met een flink prijskaartje en hele luxe bekleding, anders vond men het natuurlijk niet nodig om ze door een echte meubelreiniger schoon te laten maken. Cindo Tapijt- en Meubelreiniging doet het allebei, dus zowel uw bankstel als uw luxe, Perzisch tapijt reiningen. En dit allemaal met een super fijne service. Ze komen de items namelijk bij u thuis ophalen en terugbrengen wanneer ze schoon zijn, dat is nog eens prettig zaken doen! U heeft er dus echt geen omkijken naar en weet ook nog eens zeker dat de reiniging super professioneel en met uitstekend resultaat gebeurt, en dat is een prettig idee wanneer u in het bezit bent van zulke kostbare stukken, niet? Lees meer…