Scheerkwast

Bestel Mannenverzorging bij Mannenzaak.nl - Mannenzaak.nl

Goede verzorging van je baard en je huid is essentieel, wat voor stijl je ook hebt. Mannenzaak.nl is de online shop voor alles op het gebied van mannenverzorging, met een ruim assortiment men care producten voor andere huid, haar en scheren en diverse producten waarmee jij je baard en snor perfect kunt verzorgen. Wij bieden alleen maar producten aan van topkwaliteit en willen jou graag helpen om het beste product te vinden. Wij hebben daarom een divers aanbod van verschillende topmerken, zodat je zeker weet dat je goed zit. Een van onze populairste producten is de scheerkwast, een ogenschijnlijk simpele accessoire waar je toch heel veel mee kunt. Met een scheerkwast breng je gemakkelijk het scheerschuim aan en bereid je je huid optimaal voor op de scheerbeurt. Een must-have dus voor de moderne man, die graag zijn huid en optimaal verzorgt.

Waarom een scheerkwast gebruiken?

Een scheerkwast heeft eigenlijk twee functies. Allereerst zorgt de kwast ervoor dat het scheerschuim goed en gelijkmatig wordt aangebracht op de huid, zodat je zeker weet dat je geen plekjes overslaat en het scheerschuim overal gelijkmatig is aangebracht. Daarnaast zorgt de kwast ervoor dat de baardharen veel dieper kunnen worden afgeschoren, doordat de stijve haren van de kwast ervoor zorgen dat je baardharen rechtop gaan staan. Doordat de baardharen rechtop gaan staan hoeft er veel minder aan het scheermes te hoeven getrokken en blijft het mes langer scherp. Ook raakt je huid minder snel geïrriteerd, omdat je die minder beschadigd. Een scheerkwast is dus essentieel als je opzoek bent naar de beste manier om je te scheren.

Hoe kies ik de beste kwast?

Maar niet alle scheerkwasten zijn gelijk. Belangrijke factoren om op te letten zijn het schuimende vermogen, de zachtheid, de levensduur en natuurlijk de prijs van de kwast. De ideale scheerkwast is zacht, schuimt goed en is uiteraard ook nog eens betaalbaar. De haren van de scheerkwast hebben het meeste invloed op deze eigenschappen en hier kan je dan ook het beste op selecteren. Je kunt kiezen uit synthetische haren of echte dierenharen, afhankelijk van waar je voorkeur naar uit gaat. Vaak zijn kwasten van dierenharen van een iets betere kwaliteit, maar als je liever geen dierlijk product hebt dan is een synthetische kwast natuurlijk ook een prima optie. Een van onze favoriete materialen is dassenhaar, dat veel gebruikt wordt voor de scheerkwast. Dit is een hele fijne haarsoort, die wordt gekenmerkt door de glanzende, zilveren kleur aan de punt. Ook loopt er een zwarte band door het midden van de kwast. Dassenhaar is erg zacht en zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat je scheerschuim goed gaat schuimen. Dat maakt dassenhaar tot het ideale materiaal voor de kwast. Een goed alternatief is varkenshaar, dat vaak iets goedkoper is, maar verder wel veel van de eigenschappen van dassenhaar heeft. En heb je eenmaal een scheerkwast gekocht? Zorg er dan voor dat je deze goed onderhoudt, zodat de kwast nog langer mee gaat. Nadat je de kwast krijgt is het verstandig om hem eerst even te wassen met lauwwarm water en een beetje handzeep en hem dan goed uit te spoelen, waarna je de kwast goed moet laten drogen. Voordat je dan begint met een scheerbeurt maak je dan de kwast eerst goed nat met warm water, en na het gebruik droog je de kwast weer goed op en berg je hem op. Op deze manier gaat je scheerkwast jarenlang mee en kun je er nog lang van genieten. Bij Mannenzaak.nl vind je een ruim aanbod scheerkwasten, zodat je altijd de juiste scheerkwast kunt vinden. Lees meer…