Rood voor rood regeling toepassen? Boerderijmakelaar uit het Oosten leg uit!

Wilt u de rood voor rood regeling toepassen of bent u opzoek naar een duidelijke uitleg over deze doch complexe regeling? Dan bent u van harte welkom bij boerderijmakelaar! Vanuit jarenlange ervaring met deze bijzondere regeling, leggen wij u graag uit welke voordelen het u kan bieden bij sloop- en bouwwerkzaamheden. Het is een speciale regeling met betrekking tot het slopen van oude gebouwen/schuren met als doel nieuwe bouwgrond creëren. Wij zijn gevestigd in het Oosten van het land en met name in de provincies Gelderland en Overijssel komt deze regeling met regelmaat ter sprake. Rood voor rood is één van de wettelijke mogelijkheden, waarover wij u graag meer vertellen en adviseren. U kunt voor deze regeling in aanmerking komen als u minimaal 850 m2 aan oude gebouwen/schuren wilt slopen om hier vervolgens nieuwe bouwgrond van te maken. Dit bouwrecht wordt verleent met voorkeur aan nieuwbouw op dezelfde locatie. Benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie? Plan dan gelijk een kennismakingsgesprek in met één van onze makelaars. boerderijmakelaar staat voor uw sloop-, bouw- en woonwensen klaar!

Rood voor rood regeling

Aan de hand van het onderstaande voorbeeld leggen wij u graag uit wat de rood voor rood regeling in de praktijk inhoud. De theorie houdt in dat met de opbrengst van de nieuwe bouwkavel, de sloop van de oude schuren/gebouwen en het landschappelijke inrichten wordt betaald. Voorbeeld: Een boerderijeigenaar heeft oude schuren staan en wil graag een nieuwe bouwkavel creëren van 1000 m2. Hiervoor worden 900 m2 aan oude schuren gesloopt. De opbrengst van de bouwkavel wordt geschat op €200.000,-. Dit bedrag dient geïnvesteerd te worden in de ruimtelijke kwaliteit. De boerderijeigenaar mag zelf 33% van de restwaarde als corrigerende vervangingswaarde behouden. Stel dat dit €100.000,- is, dan mag de eigenaar zelf €33.000.- behouden. De kosten zijn als volgt:

Architect voor landschapsplan: €2500,-
Asbest verwijderen: €25.000,-
Bestemmingsplan regels met verbeelding schrijven: €2500,-
Bouwrijp maken kavel met elektra, riool, etc. €15.000,-
Flora, fauna en bodemonderzoek: €3000,-
Leges van de gemeente: €10.000,-
Principeverzoek met definitief plan: €5000,-
Sloopkosten van gebouwen: €40.000,-
——————————————————————————————————
De totale kosten komen op €103.000,-.

Bouwkavel geschatte waarde: €200.000,-
Minus de totale kosten voor ruimtelijke kwaliteit: – €103.000,-
Minus de vergoeding gecorrigeerde vervangingswaarde: – €33.000,-
——————————————————————————————————–
Onder aan de streep blijft €64.000,- over. Dit bedrag dient de boerderijeigenaar te betalen aan de gemeente als groenfonds of te investeren in zijn eigen erf.

Rood voor rood financieel voordeel behalen met boerderijmakelaar

Het is zonde om het resterende bedrag ter hoogte van €64.000.- uit het voorbeeld aan de gemeente als groenfonds te moeten betalen. Wees daarom verstandig en laat u op maat adviseren voor de beste resultaten/zoveel mogelijk financieel voordeel. boerderijmakelaars staan graag voor u klaar met alle financiële mogelijkheden in uw situatie. Wij zien niet alleen kansen, maar houden tevens rekening met bijvoorbeeld de afrekening van de belasting en stakingswinst voor stoppende boeren. 

Voordelen rood voor rood regeling met behulp van boerderijmakelaar:

  • Betrokken en meedenkende professionals
  • Ervaren makelaars uit Gelderland en Overijssel
  • Goed geïnformeerd een verantwoord keuzes maken
  • Inzicht in de mogelijkheden
  • Volledig op de hoogte van de actuele wetten en regelgeving
  • Zoveel mogelijk resultaat en winst halen uit uw investering

Wilt u graag persoonlijk advies over de rood voor rood regeling in uw situatie? Plan dan een afspraak in met één van onze vriendelijke en deskundige adviseurs: boerderijmakelaar.nl Wij helpen u graag verder, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken over uw investering door eventueel de rood voor rood regeling toe te passen.