Overstappen op e-sigaret?

Overstappen op e-sigaret?Steeds meer mensen kiezen voor een e-sigaret in plaats van de traditionele sigaret. In tegenstelling tot een filtersigaret, kan er met een elektronische sigaret ook binnen worden gerookt. Bovendien kan de samenstelling van de e-sigaret door de roker zelf worden bepaald. Deze twee grote voordelen ten opzichte van de doorsnee sigaret, maken deze elektronische variant zeer populair. U kunt een dergelijke sigaret aanschaffen in een winkel, of eenvoudig online bestellen. Dat laatste doet u bijvoorbeeld bij EA Sigaret.Hier vindt u alle bekende merken, maar ook alle toebehoren voor prettig elektronisch roken. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • e-liquids
  • bewaaretuis
  • batterijen
  • complete startersets

Bovendien biedt de website veel handige informatie voor beginnende gebruikers van de e-sigaret. Omdat de overstap enige kennis vergt van een elektronische sigaret, is het aan te bevelen deze informatie eerst goed door te lezen. Zo start u altijd op de juiste manier. Uiteraard kunt u een traditionele sigaret blijven gebruiken naast een elektronische. Als u echter compleet wilt stoppen met roken met behulp van uw elektronische sigaret, is dit af te raden. Hieronder leest u meer over het starten met elektronisch roken, stoppen met roken en veilig roken met een elektronische sigaret. 

Tips voor beginnen met e-sigaret

Starten met een elektronische sigaret is niet moeilijk, vooral als u kiest voor een complete starterset. Het voordeel van een e-sigaret is de grote mate van aanpasbaarheid. Zo kunt u zelf bepalen welke vloeistoffen u in uw zogeheten ‘e-liquid’ wilt hebben. Toch is het voor een starter vaak eenvoudiger een starterset te kopen. Zo kunt u wennen aan het elektronisch roken. Als u hier aan gewend bent en weet welke aanpassingen u eventueel zou willen doen, kunt u bijvoorbeeld losse cartridges kopen of een e-liquid met een bepaalde smaak aanschaffen. Omdat de keuze groot is, raden wij aan te beginnen met het aanpassen van één enkel element. U kunt bijvoorbeeld ook de sterkte van de sigaret aanpassen. De elektronische sigaret is hiermee ook zeer geschikt om op den duur te stoppen met roken of te zorgen dat u minder schadelijke stoffen binnenkrijgt bij het roken. Online is meer te lezen over het stoppen met roken met behulp van een e-sigaret. Het is een prettige vervanger voor de normale sigaret omdat het erg lijkt op het gebruik van een tabakssigaret. Er zit echter geen tabak in een e-sigaret. Deze schadelijke stoffen krijgt u dus in elk geval niet binnen. Door systematisch de hoeveelheid nicotine in uw e-liquid te verlagen, kunt u op den duur compleet stoppen met roken.

Veilig gebruik

De e-sigaret kan alleen gebruikt worden door personen die ouder zijn dan 18 jaar. Bovendien is het roken van een elektronische sigaret niet gezonder dan een normale sigaret. Hier dienen alle gebruikers van elektronische sigaretten rekening mee te houden. Wel is het mogelijk op meer plekken te roken, omdat omstanders niet meeroken. Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing en laat uw e-sigaret nakijken als deze gebreken vertoont. Dat kunt u doen bij een winkel in de buurt, of door de klantenservice van EA Sigaret. Deze is doorlopend bereikbaar voor vragen over de producten van EA Sigaret.