Online muziekles

Wil jij graag een muziekinstrument leren spelen, maar heb je niet altijd op dezelfde dag tijd om naar de muziekschool te gaan? Dan kun je ook kiezen voor online muziekles! Het bespelen van een instrument is ontzettend leuk en het is ook nog eens goed voor je ontwikkeling. Uit onderzoeken zijn de voordelen hiervan meermaals bewezen, bijvoorbeeld dat beide hersenhelften beter benut worden. Daarnaast stimuleert het natuurlijk je creativiteit en het anticiperen op anderen. Het maakt daarvoor niet uit of je online muziekles volgt of dat je hiervoor fysiek naar een docent toegaat. Het gaat namelijk om het maken van muziek. Doordat je tijdens het spelen van een instrument verschillende dingen tegelijk moet doen, stimuleer jij je hersenen. Je moet immers noten lezen, je moet je vingers op de juiste manier bewegen en ook nog je mond in de juiste stand brengen om goed te kunnen blazen. Speel je samen met iemand anders of met een cd mee, dan moet je ook nog goed luisteren en kunnen inspelen op wat de ander doet. Dit leer je zowel tijdens gewone, als tijdens online muziekles!

Voordelen online muziekles

Als je een instrument wilt leren spelen, dan kan dit dus prima via online muziekles. Het voordeel hiervan is dat er meer flexibiliteit is met betrekking tot:

  • hoe vaak je les krijgt
  • op welk moment de lessen plaatsvinden
  • hoe lang de lessen duren

Bij een muziekschool is een docent altijd gebonden aan het al dan niet beschikbaar zijn van een ruimte waar hij of zij les kan geven. Bovendien stellen muziekscholen regels vast over hoe vaak een leerling langs kan komen en hoe lang iedere les kan duren. Bij online muziekles kun je dit zelf afspreken, er kan dan in overleg met de docent afgesproken worden hoe jullie dit regelen. Een ander voordeel van deze manier van lessen volgen, is dat je er de deur niet voor uit hoeft. Niet iedereen heeft immers een muziekschool in de buurt of het vervoer om hier naartoe te gaan! Er zijn dus voldoende redenen om juist hiervoor te kiezen, in plaats van lesnemen bij de plaatselijke muziekschool, als deze al aanwezig is. En een keus voor online muziekles hoeft ook niet te betekenen dat je jouw instrument minder goed leert bespelen!

Goede docent

Tenminste, als je kiest voor goede online muziekles. Er zijn helaas heel veel mensen actief op internet die zeggen dat ze in van alles goed zijn. Sommigen bieden echt stuntprijzen aan en het is dan erg aantrekkelijk om daar op in te gaan. Maar jij wilt natuurlijk wel zeker weten dat je kwaliteit krijgt, dat je goede lessen krijgt. Helemaal als je de basis nog moet leren, is het belangrijk dat dit meteen goed gebeurt, anders is het heel lastig om hier later nog weer veranderingen in aan te brengen! Let er dus altijd goed op waar jij je online muziekles boekt! Wil jij dwarsfluit of saxofoon leren spelen, dan is het echt aan te raden om te kiezen voor Franya Music! Docent Franklin Caesar kan zowel via Skype als via Facebook jou onderwijzen over deze twee instrumenten. Het fijne van kiezen voor Franya Music, is dat je er zowel als beginner, als gevorderde heel goed terecht kunt. Bovendien wordt er altijd rekening gehouden met jouw wensen, met wat jij graag wilt leren. Daar wordt het lesprogramma helemaal op aangepast! Op franyamusic.nl kun je meer lezen over de mogelijkheden die Franklin Caesar jou kan bieden. Ook kun je hier meteen afspraken maken voor het volgen van online muziekles bij hem op het gebied van dwarsfluit en saxofoon.

Lees meer…