Einde energiecontract? Ga energie vergelijken! 

Aan het einde van de maand heb ik altijd nog een stukje salaris over. Dit komt omdat ik een student ben en geen tijd heb om naast mijn studie ook nog eens 40 uur per week te werken. Vandaar dat ik het zuinig aan moet doen, kosten stapelen zich namelijk snel op! Naast de hoge Amsterdamse huur, de nodige boodschappen, mijn zorgverzekering en mijn telefoonabonnement, is er nog een andere kostenpost die ik weleens wil vergeten: mijn energiekosten. Omdat ik in een oud appartement woon, zonder dubbel glas, stook ik redelijk veel. Ook hebben mijn huisgenoot en ik het snel koud, waardoor we, zeker in de winter, de verwarming lekker hoog zetten. Wel zo gezellig, maar helaas ook erg duur. Laatst ging ik na waar ik eventueel op zou kunnen bezuinigen en toen bleek het einde van mijn energiecontract nabij, waardoor ik besloot om energie te vergelijken. Ik had een contract bij Nuon, en hoewel ik tevreden was over de service, wilde ik omdat het einde van mijn energiecontract in zicht was, energie vergelijken. Ik zocht op Google naar goede tools om mijn energieprijzen te vergelijken en zo kwam ik op de volgende handige website: energieprijzen-vergelijken.nl.

Een betere deal bij einde energiecontract door energie te vergelijken

Op deze website kon ik erg handig verschillende bedrijven met elkaar vergelijken op prijs, en ook kon ik gemakkelijk jaarberekeningen inzien. Aangezien ik probeer om wat duurzamer te leven, is het voor mij ook een overweging om energie af te nemen van een bedrijf dat investeert in groene energie. Zo kon ik handig alle opties naast elkaar zien. Ik riep gelijk mijn huisgenoot er bij, zodat ook zij bij het einde van ons energiecontract goed energie kan vergelijken. Ook mijn huisgenoot vond het een handige website, want het is gewoon te veel werk om zelf handmatig van elke energieleverancier te bekijken hoe veel het voor ons huis zou kosten op jaarbasis. Het is veel makkelijker om energie te vergelijken op deze website. Daarnaast stond er ook veel andere nuttige informatie over energiecontracten, en ben ik ook weer wat wijzer geworden. Zo leerde ik dat het altijd verstandig is om over te stappen bij het einde van je energiecontact. Zodra je een mailtje krijgt met “einde energiecontract” betekent dit namelijk dat je op ieder moment je energie kan opzeggen. Overstappen is dan, net zoals bij zorgverzekeringen, altijd aantrekkelijker dan blijven. Dit komt omdat er altijd goede deals zijn wanneer je een nieuw contract aangaat, waardoor het zeker de moeite waard is om nieuwe energie deals te vergelijken. Door de website van Energieprijzen Vergelijken kwam ik op een deal waarbij ik wel 250 euro per jaar ga besparen op mijn energie. Bij het einde van mijn energiecontract zal ik dus zeker overstappen van bedrijf. 250 euro per jaar is voor een student als ik een grote hap geld. Ik denk dan ook zeker dat er veel andere mensen zijn die niet door hebben hoe veel geld ze wel niet zouden kunnen besparen als ze bij het einde van hun energiecontract goed energie zouden vergelijken en de moeite zouden nemen om een overstap te maken.

Een klein beetje moeite wordt goed beloond

Het einde van je energiecontract is dus een fantastische mogelijkheid om over te stappen op een nieuwe energiemaatschappij. Energie vergelijken voordat je een keuze maakt is een must, wat extreem makkelijk wordt gemaakt door de Energie Vergelijken website. In het kort: