Conifeer gebruiken voor haag

Zoek jij een alternatief voor de houten schutting? Overweeg dan eens een haag gemaakt van conifeer! Dat jij een afscheiding rondom jouw tuin wilt creƫren is niet zo vreemd, niemand vindt het immers prettig als iedereen zo maar kan kijken naar wat jij in jouw achtertuin aan het doen bent. Of je nu in de stad woont, in een dorp of wat verder achteraf, het is altijd fijn als je weet dat je helemaal uit het zicht zit. Bovendien zorgt een afscheiding er ook voor dat de wind gebroken wordt, waardoor je vaak in de luwte kunt zitten en je meer dagen in het jaar buiten kunt zitten. Veel mensen kiezen hierom voor schuttingen en deze zorgen inderdaad voor een duidelijke scheiding tussen de terreinen en ze zorgen ervoor dat anderen niet zomaar in jouw achtertuin kunnen kijken. Toch zouden wij echter aan willen raden om voor de conifeer te kiezen en hier hagen van te laten groeien. Natuurlijk, een schutting plaats je in een dag en geeft meteen resultaat, met coniferen duurt dit iets langer. Maar dan heb je wel een natuurlijke oplossing, die goed is voor dieren en het milieu. De wortels zorgen bijvoorbeeld voor het vasthouden van de grond en ze nemen water op, tussen de takken kunnen vogeltjes nestelen en egeltjes kunnen tussen de stammetjes doorlopen. Bovendien is en blijft een conifeer mooi groen, waardoor het altijd fijn is om er naar te kijken!

Conifeer in verschillende rassen verkrijgbaar

Kies jij ook het liefst voor een natuurlijke oplossing? Dan is het goed om te weten dat de conifeer verkrijgbaar is in verschillende varianten. Ieder ras heeft zo zijn eigen kenmerken, zoals:

  • vorm waarin ze groeien
  • kleur van het blad
  • vorm van het blad
  • snelheid waarmee ze groeien

Dit zijn dus zeker puntjes om in het oog te houden op het moment dat jij besluit dat je hiermee een haag om je tuin wilt gaan maken. Want welk ras is dan de beste keus? Dat hangt natuurlijk af van jouw eigen wensen. Zoek je een conifeer die heel snel groeit? Dan is de Thuja Occidentalis Brabant een goede optie. Hiermee heb je snel een dichte en hoge heg. Zoek jij een exemplaar met een felgroene, een lichtgroene of juist een blauwige kleur? Dan kies je respectievelijk voor de Californische Cipres, de Thuja Occidentalis Smaragd of de Dwergcipres. Zo is er dus voor ieders stijl en smaak wel een geschikte soort te vinden! Denk dus eerst eens na over hoe de conifeer er naar jouw mening uit moet zien en je zult dan zeker een geschikte variant vinden.

Online bestellen

Veel mensen denken dat je voor het kopen van bijvoorbeeld een conifeer of een ander soort plant, boom of struik nog steeds naar een tuincentrum of een kweker moet gaan, maar je kunt dit nu ook heel eenvoudig online doen. Mocht je een conifeer willen kopen, dan ga je gewoon naar de webwinkel van Kwekerij Top&Top, te vinden op coniferen-bestellen.nl. Hier vind je het complete aanbod dat zij te bieden hebben, met een duidelijke omschrijving en foto erbij. Je kunt rustig alle informatie en mogelijkheden eens doornemen om zo te bepalen welke ras voor jouw tuin de beste optie is. De bestelling plaats je gewoon online en de planten worden dan thuisbezorgd, zodat jij er zelf niet achteraan hoeft. Zie jij op tegen het aanplanten van complete hagen of heb je hier gewoonweg geen tijd voor? Dan kun je hiervoor hun hovenier inschakelen, dan hoef je er zelf niets meer aan te doen! Voor wie een conifeer zoekt, is dit dus echt de webwinkel om naar toe te gaan!