Bedrijfspand laten bouwen voor ons familiebedrijf

Toen mijn vader in 1983 begon met zijn bedrijf had hij nooit gedacht dat het zo’n enorme omvang zou krijgen. Hij had het ook niet kunnen weten. Waar hij begon als reparateur van grasmaaiers en aanverwante machines voor de mensen in de buurt, zag hij binnen een aantal maanden zijn garage omgebouwd worden naar een complete werkplaats. De bestellingen stroomden binnen en mijn vader bouwde steeds verder aan een netwerk. Klanten, leveranciers, maar ook andere bedrijven die graag contact wilden leggen of houden met mijn vader. Toen het bedrijf verhuisde naar een plaatselijke schuur, leek dit een grote stap. Maar twee jaar geleden hebben mijn broer en ik, de huidige eigenaren van het familiebedrijf, écht een grote stap mogen zetten. We hebben een bedrijfspand laten bouwen voor het bedrijf. Mijn vader wilde geen bedrijfspand laten bouwen omdat hij het een duidelijk familiebedrijf wilde laten zijn – maar onze klanten hebben er bijzonder goed op gereageerd. Een bedrijfspand laten bouwen heeft daarnaast een enorm voordeel gehad voor ons. We hoefden niet ver te verhuizen naar een andere regio, een bedrijfspand laten bouwen kon gewoon aan de rand van het dorp waar we al actief waren. Zo kunnen onze klanten ons nog steeds vinden en blijven we gewoon een familiebedrijf in de regio.

Een bedrijfspand laten bouwen, een logische keuze

Onze vader heeft ons vanaf dag één betrokken bij het repareren van de machines. We weten alles over de machines, van de ontstekingen tot de verbranding, van het slijpen van messen tot het opzetten van kettingen voor motorzagen. Maar een bedrijfspand laten bouwen, daar hebben we geen kaas van gegeten. Daarom besloten Richard en ik tot een bedrijfspand laten bouwen met de hulp van BBAN Bouwbegeleiding. De experts wisten precies waar zij op moesten letten en legden uit dat ons pand aan speciale eisen moest voldoen omdat we met regelmaat lopende motoren en vuur tijdens het werk moeten gebruiken bij het repareren en testen van de machines. Daarom hebben zij een complete tekening opgezet voor ons en die getoond voordat er begonnen werd met een bedrijfspand laten bouwen. Een spannende periode, zonder enige twijfel. Klanten en leveranciers hadden er allemaal wel een mening over, onze vader zat constant in de stress en wij waren druk met de verhuizing en het bepalen van de inrichting voor het nieuwe pand. Maar achteraf gezien moeten we toegeven dat een bedrijfspand laten bouwen de best mogelijke keuze was. Niet alleen kunnen we onze klanten beter helpen en meer mensen aan het werk houden, we hebben nu ook een showroom met nieuwe machines waar direct al veel interesse voor was.

Zelf een pand laten bouwen

We kunnen alle ondernemers aanraden om te kiezen voor een bedrijfspand laten bouwen. Het is een sterke keuze in veel opzichten, zeker wanneer begonnen wordt op zakelijk.bban. Allereerst krijgt het bedrijf een veel zakelijkere uitstraling. Daarnaast kun je alle kanten op met een nieuw pand. Je kunt alles inrichten zoals je wilt, bepalen waar stroom moet komen en waar bijvoorbeeld water en een afvoer moet komen en zelfs de parkeermogelijkheden zijn nog helemaal in te vullen. Voor ons is het een wereld van verschil gebleken waar vooral onze klanten en medewerkers veel baat bij hebben gehad. En als we eerlijk zijn, dan moeten we toegeven dat onze vader het complete eerste jaar heeft lopen klagen over een bedrijfspand laten bouwen, maar dat hij tegenwoordig zelfs mijn zijn slechte gezondheid meer in het pand te vinden is dan thuis. En dat vinden we helemaal niet erg, want we kunnen zijn hulp goed gebruiken.  

Lees meer…